ISO/TS 20224-9:2022

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي
· اعتمدت بتاريخ 05 أكتوبر 2022 ·

Molecular biomarker analysis — Detection of animal-derived materials in foodstuffs and feedstuffs by real-time PCR — Part 9: Goose DNA detection method

الطرق العامة لاختبار المنتجات الغذائية وتحليلها
* ميكروبيولوجيا الأغذية، انظر 07.100.30 * التحليل الحسي للأغذية، انظر 67.240

ملفات الوثيقة ISO/TS 20224-9:2022

null صفحات
الإصدار الحالي

مجال الوثيقة ISO/TS 20224-9:2022

This document specifies a real-time polymerase chain reaction (real-time PCR) method for the qualitative detection of goose-specific DNA derived from food and feed. It requires the extraction of an adequate amount of PCR amplifiable DNA from the relevant matrix and can be applied to the detection of goose material derived from domestic breeds of swan goose (Anser cygnoides domesticus) and domestic goose (Anser anser domesticus). Cross detection of Anser brachyrhynchus, Anser indicus, Branta canadensis, Cygnus atratus, Cygnus buccinator, Cygnus cygnus, Cygnus olor, Nettapus auritus, Oxyura jamaicensis and Stictonetta naevosa of Anseriformes is expected.

The method can be applied to distinguish domestic breeds of swan goose (Anser cygnoides domesticus) and domestic goose (Anser anser domesticus) from domestic chicken, duck and turkey which are the most common adulterants of foie gras.[1] It is also able to differentiate the domestic goose from other high-end domestic poultry meats (quail, pigeon, pheasant).

The target sequence is a partial fragment of the Anser cygnoides isolate SCWG-2014 breed Sichuan white goose unplaced genomic scaffold, GooseV1.0 scaffold320 (i.e. GenBank accession number NW_025927981.1)[2], which is present as a single copy per haploid genome. The provided PCR assay for this target has an absolute limit of detection of five copies per reaction, with ≥ 95 % confidence at this concentration (LOD95 %).

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-2:2013
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-1:2013
GSO 150-1:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الأول : فترات الصلاحية الإلزامية
GSO 150-1:2013
 
لائحة فنية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الأول : فترات الصلاحية الإلزامية

اعتمدت مؤخراً

ISO/IEC 4879:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Information technology — Quantum computing — Vocabulary
ISO 16502-1:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Furniture — Assessment of the ignitability of mattresses and upholstered bed bases — Part 1: Ignition source: smouldering cigarette
ISO 13680:2024
 
مواصفة قياسية دولية
Oil and gas industries including lower carbon energy — Corrosion-resistant alloy seamless products for use as casing, tubing, coupling stock and accessory material — Technical delivery conditions
ISO 17097:2024
 
مواصفة قياسية دولية
3-D human body scan data — Methods for the processing of human body scan data