ISO/TS 20224-9:2022

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٠٥ أكتوبر ٢٠٢٢

Molecular biomarker analysis — Detection of animal-derived materials in foodstuffs and feedstuffs by real-time PCR — Part 9: Goose DNA detection method

ملفات الوثيقة ISO/TS 20224-9:2022

الإنجليزية 19 صفحات
الإصدار الحالي
63.19 OMR

مجال الوثيقة ISO/TS 20224-9:2022

This document specifies a real-time polymerase chain reaction (real-time PCR) method for the qualitative detection of goose-specific DNA derived from food and feed. It requires the extraction of an adequate amount of PCR amplifiable DNA from the relevant matrix and can be applied to the detection of goose material derived from domestic breeds of swan goose (Anser cygnoides domesticus) and domestic goose (Anser anser domesticus). Cross detection of Anser brachyrhynchus, Anser indicus, Branta canadensis, Cygnus atratus, Cygnus buccinator, Cygnus cygnus, Cygnus olor, Nettapus auritus, Oxyura jamaicensis and Stictonetta naevosa of Anseriformes is expected.

The method can be applied to distinguish domestic breeds of swan goose (Anser cygnoides domesticus) and domestic goose (Anser anser domesticus) from domestic chicken, duck and turkey which are the most common adulterants of foie gras.[1] It is also able to differentiate the domestic goose from other high-end domestic poultry meats (quail, pigeon, pheasant).

The target sequence is a partial fragment of the Anser cygnoides isolate SCWG-2014 breed Sichuan white goose unplaced genomic scaffold, GooseV1.0 scaffold320 (i.e. GenBank accession number NW_025927981.1)[2], which is present as a single copy per haploid genome. The provided PCR assay for this target has an absolute limit of detection of five copies per reaction, with ≥ 95 % confidence at this concentration (LOD95 %).

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-2:2013
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 2055-1:2015
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية عمانية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 24490:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Cryogenic vessels — Centrifugal pumps for cryogenic service
ISO 21660-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Solid recovered fuels — Determination of moisture content using the oven dry method — Part 2: Determination of total moisture by a simplified method
ISO 29997:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Internships — Quality guidelines for host organizations
OS GSO ISO 4548-3:2002
ISO 4548-3:1997 
مواصفة قياسية عمانية
طرق اختبار مرشحات السريان الكامل لزيت تزييت محركات الاحتراق الداخلي الجزء الثالث : مقاومة ضغط التفاوت العالي وارتفاع درجة الحرارة